Великобритания недоумява защо е трябвало да се превръща луксозния автомобил Бентли в танк. Работата на „лудия“ влогър и автомонтьор Константин Заруцки по превръщането на елитното транспортно средство в гъсеничен танк сериозно озадачи британските експерти.

Проектът „Ултратанк“ най-подробно се описва в YouTube канала AcademeG, който има над 3,7 милиона абонати. Последният клип с тестването на преобразения в танк луксозен автомобил Bentley Continental събра над 5 милиона гледания.

За този „безсмислен и безпощаден“ тунинг съобщиха почти всички медии в родината на Bentley. Журналистите са толкова озадачени, че се затрудниха да дадат оценка на получилото се чудо.

Работата още не е довършена – първото излизане показа редица проблеми, върху които ще трябва още да се работи. Но всъщност именно затова са тестовете и изпитанията. Като цяло Заруцки е много доволен от своето творение. Неговите планове са след премахване на забелязаните недостатъци и след нова настройка на параметрите, скоростта на „Ултратанк“ да се повиши от показаните на изпитанията 50 км/ч на 100 км/ч.

Бантли танкът възхити интернет потребителите. Събра се доста голяма група хора, които искат да чуят мнението на Илън Мъск за това чудо. Инженерите на Бентли не коментират много.

Интересно е, че Bentley Continental AcademeG доста бързо се появи в играта GTA:San Andreas във вид на мод, който вече може да бъде изтеглен.