Група приятели, пътуващи в кола без водач, претърпяха няколко минути паника в Сан Франциско. Случаят е от миналата седмица.

Неидентифицираните пътници разговарят за пътуването си, докато превозното средство започва да изпитва технически проблем. На кадри се вижда как колата внезапно завива към тротоара и рязко спира, предава Daily Mail.

В този момент в групата се чува смях, като един човек казва: „О, не мисля, че това беше предвидено! Приятелю, какво ни направи?

Друг отговаря: „Ъмм, това беше някак страшно.

След това колата започва да се движи отново и тръгва на заден ход по главния път, докато стои на кръстовище, като един човек се чува да крещи: „Завийте наляво, моля!“.

След това видеото показва камион отстрани на улицата, който чака да мине. Колата се изправя и спира за няколко секунди. В крайна сметка изглежда, че е възвърнала "чувството" си за посока и започва да кара по улицата.

Накрая се чува как групата се смее и един от тях казва: „Както и да е, бъдещето е сега.

"Разбрано е, че превозното средство принадлежи към линия круизни таксита без шофьор. Само преди седмици туристическата асоциация на Сан Франциско пусна футуристичните превозни средства и покани пътниците да изпитат новата тръпка.


Снимка: AP

Колите съществуват от две години в Калифорния и преди около месец регулаторите в щата одобриха денонощен достъп до такситата Waymo и Cruise. "Круизните" таксита са Chevrolet Bolts, които работят с базиран на браузър инструмент, наречен Webviz.

Техните конкуренти Waymo са изцяло електрически Jaguar-IPACE, управлявани от техния „шофьор“ от пето поколение.