Най-новата серия китайски смартфони Huawei Pura 70 беше критикувана в интернет поради редактора на снимки, базиран на изкуствен интелект , който ви позволява да "изтриете" част от дрехите. За това пише порталът Gizmochina.

Съобщава се, че потребителите на популярната социална мрежа в Китай публикуват видеоклипове, в които демонстрират как с помощта на функцията "интелигентно ретуширане" с помощта на изкуствен интелект можете частично да "премахнете" дрехите от човека на снимката. Примери за такива манипулации са показани във видеото.

Както се отбелязва в публикацията, наличието на такава функция е проблем, тъй като всеки собственик на такъв смартфон може да редактира снимки на хора без тяхното съгласие.

Неправилното използване на редактора може да доведе до нарушаване на поверителността и разпространение на нежелано съдържание, така че AI функциите, свързани с редактирането на снимки, изискват задълбочено тестване.

Службата за обслужване на клиенти на Huawei призна, че такава функция наистина е налична, но това се дължи на вратичка в алгоритъма на AI. Компанията обеща да реши този проблем при следващите актуализации на системата.

С помощта на редактора на снимки можете лесно да "премахнете" част от дрехите / Снимка: habr.com