Samsung връща сменяемите батерии на някои от своите смартфони. Това съобщава изданието PhoneArena.

Според журналистите на портала Южна Корея наскоро е сертифицирала нови батерии за смартфоните с марка Samsung. Според информацията, която се появи в мрежата, батериите ще бъдат адаптирани за бърза поддръжка и подмяна. Така батериите ще получат опростен дизайн и специален отвор за лесно отстраняване.

Очевидно новите батерии ще се появят в сгъваемите устройства Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5, които компанията трябва да обяви в края на лятото. По-рано подобни батерии с бързо освобождаване се появиха в смартфоните от серията Galaxy S23. Според експерти използваните от Samsung компоненти ще опростят ремонта на устройствата.

Журналистите отбелязват, че конкретно Galaxy Z Flip 5 ще използва по-малка батерия от Galaxy Z Flip 4. Това се дължи на факта, че новите устройства ще използват процесора Snapdragon 8 Gen 2, който се характеризира с намалена консумация на енергия.

В края на декември журналисти от Wccftech предположиха , че смартфони със сменяеми батерии може да се появят на европейския пазар през следващите няколко години. Според експерти това се дължи на новия законопроект на Европейския съюз , според който производителите ще бъдат задължени да имат висока степен на поддръжка на телефоните.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: REUTERS/Yves Herman