От 2 април в Google+ ще започнат да се закриват персоналните акаунти. До тази дата потребителите имат възможността да изтеглят на устройствата си данните, които са били съхранявани в социалната мрежа. Снимките Ви в Google Photos обаче няма да изчезнат при закриването на профила Ви в Google+.
От 4-ти февруари ще стане невъзможно да се създават нови потребителски профили в Google+, страници, общности или събития. В следващите седмици ще изчезне и възможността за влизане в сайтове чрез Google+, а вместо това ще се появи бутон вход с помощта на Google.
При корпоративните потребители на G Suite акаунтите ще останат активни. Google затваря Google+ само за обикновените потребители, които не плащат за G Suite.
Социалната мрежа на Google се оказа неуспешна, защото тя така и не успя да набере популярност. До решението за закриването се стигна след миналогодишния скандал с изтичането на потребителски данни.
Прочетете още
- 13:00 Възрастен мъж остана без дом след скандал с директорката на старчески дом в село Воден
- 12:01 "Всяка секунда имаше значение": Гранични полицаи спасиха 5-годишно дете
- 11:26 Кола се заби в стълб в Стара Загора, очевидец: Бяха толкова пияни, че не можеха да се движат
- 10:00 Човек спи от дни под открито небе в „Люлин": СНИМКИТЕ разпалиха спор