Едномесечно предаване ще излъчи разговори за космоса и астероидите

Денят на астероидите е основан през 2014 г. от Asteroid foundation, неправителствена организация, ръководена от д-р Брайън Мей, астрофизик и водещ китарист на група QUEEN

Благодарение на партньорството между SES и BCE (Broadcasting Center Europe), зрителите по целия ​​свят ще получат възможност да гледат едномесечна програма, посветена на Световния ден на астероидите, официалния ден на ООН за образование и осведомеността за астероидите. Излъчването ще включва предварително записано и живо съдържание във висока резолюция (HD), отразяващи глобалните събития за Световния ден на астероидите през юни 2019 г., сред които над 2000 събития в 190 страни.

 

Партньорите в инициативата, SES и BCE обединиха усилията си, за да доставят на публиката по цял свят едномесечно глобално излъчване на събитията от програмата на Световния ден на астероидите

BCE ще произвежда шестчасовата продукция на живо от Cercle Cité в град Люксембург и ще предостави всички услуги за възпроизвеждане от своя медиен център в RTL City, за разпространение в HD по сателитни и IP-мрежи.

 

Онлайн дистрибуцията ще се осъществи чрез решението BCE Freecaster Live Streaming, което ще позволи гледането на живо и видео по заявка в социалните мрежи и уебсайтове. Излъчване ще осъществи и SES чрез 5 свои сателита, за да допринесе за глобалния достъп до програмата на Световния ден на астероидите.

Това е свидетелство за истинския глобален обхват на SES. В Европа, Африка и Азия излъчването ще се извършва безплатно от сателит до зрителите директно-до-дома (DTH), а в Латинска и Северна Америка ще бъде интегрирано в пакети на дистрибутори на телевизия, отново чрез сателит.

Излъчването ще завърши на 28 юни с програмата Asteroid Day LIVE, 24-часово предаване на живо посветено на Световния ден на астероидите и спонсорирано от SES, BCE и правителството на Люксембург. Шоу маратонът ще бъде домакин на изтъкнати журналисти от Би Би Си и Си Ен Ен, които ще се присъединят в студиото и ще се включват от целия свят. Гостите са известни астронавти, експерти-учени, технолози и изследователи.

 

„Люксембург е дом на космическа индустрия и инфраструктура за спътникови телекомуникации, свързваща Европа и света“, каза Марк Серес, главен изпълнителен директор на Люксембургската космическа агенция (LSA). „Експертният опит и ценната подкрепа на водещи компании като SES и BCE играят ключова роля в превръщането на Световния ден на астероидите в глобален успех и позволяват на всички нас да имаме истински глобален диалог за космоса.“

„BCE се развива чрез иновации и технологии“, казва Хавиер Тилен, ръководител Digital Media Operations в BCE. „Информацията е в нашето ДНК; вярваме, че информираността на света за астероидите вече е императив. За да направим това, ние с гордост ще използваме най-съвременните технологии в центъра ни за IP-излъчване и ще постигнем глобално покритие на пръдването чрез сателитната флотилия на SES“.

„В SES ние оценяваме технологията като средство за положително въздействие и трансформиране на живота”, каза Руй Пинто, главен технологичен директор на SES. „Горди сме, че сме партньор в тази глобална кампания за осведоменост, за да научим повече за астероидите, както за рисковете, които могат да представляват, така и за ресурсите, които можем да получим един ден. Като използваме множество сателити, използваме силата на нашия глобален обхват, за да доставим тази важна програма до милиони телевизионни домове.

Пълна програма на излъчването

Аудиториите по целия свят могат да гледат нашето сателитно или онлайн излъчване