Зловреден софтуер може да разкрие почти всички лични данни на потребителя.

Смарт часовници, които имат функция за автоматично свързване към мобилни телефони и Wi-Fi мрежи с възможност за достъп до потребителски данни, могат да се използват за получаване на лични данни. Отделът за криминални разследвания на армията (CID) обяви това, съобщава defendnews.com.

Какви данни могат да бъдат събрани чрез смарт часовник

Според следователите на CID смарт часовниците може да съдържат злонамерен софтуер, който има достъп до банкова информация, списъци с контакти и пароли от акаунтите на техните собственици, както и достъп до снимки и гласови съобщения.

Служителите на независимата правоприлагаща агенция CID не съобщават колко джаджи в момента могат да откраднат данните. Известно е обаче, че много от съвременните технологии отдавна са в конфликт със системите за национална сигурност.

Изданието цитира като пример ситуацията през 2018 г., когато едно от фитнес приложенията, което публикува карта на потребителската активност, неволно разкри местоположението на някои военни бази, по-специално американските военни бази в Близкия изток.

Отделът за сигурност на CID призова военнослужещите, които са получили смарт часовник без специална заявка, да не включват устройството, а да докладват на службата за сигурност.

Превод: GlasNews.bg