YouTube каналът Excessive Overload публикува видео, което показва необичайната въздушна пушка AimBot V3. Устройството е в състояние да проследява цели благодарение на системата от вградени камери. Nascaday публикува подробности за оръжието.

AimBot V3 е изработен от метал, зъбни колела, излети от епоксидна смола, система за въртене и накланяне с верижно задвижване. На него са поставени три камери: широкоъгълна, която отговаря за откриването на цели, и стерео двойка, която увеличава изображението и определя разстоянието от целта до стрелеца с помощта на видеозапис от няколкостотин кадъра в секунда. В предната част на оръжието има 15W IR LED.

В допълнение, AimBot V3 е оборудван с две индустриални сервомеханизми и чип за проследяване на обекти и стрелба. Няма данни за изчислителната мощност на чипа, но се знае, че самото оръжие е в състояние да изстреля до 40 пневматични куршума в секунда благодарение на механизма Polarstar. Всички тези компоненти са обединени от доста обемист корпус.

AimBot V3 автоматично проследява целта с функция за проследяване на движение, която ви позволява да правите разлика между статичен обект и движещи се обекти. Пушката може дори да проследи стрела, изстреляна от пистолет играчка по време на полет.

Недостатъкът на устройството е, че работи само върху цели със светлоотразителни лепенки. Камерата засича ярко отражение и го използва за проследяване на целта. Ако човек носи нещо лъскаво, AimBot V3 може да реагира и да стреля, така че внимавайте с устройството.

Превод: GlasNews.bg