Представиха ново устройство, захранвано с изкуствен интелект, наречено Humane. Разработена от бивши служители на Apple, новата технологията се рекламира широко за смартфони.

Бившите служители на Apple Имран Чодри и Бетани Бонгьорно разработиха Humane с „бъдеще, което е още по-интелигентно и още по-лично“, според уебсайта на компанията.

Humane има за цел да измести екраните на мобилните телефони с гласово активиран асистент, който проектира всичко от обаждания до текстови съобщения върху ръцете на потребителя. Проекторът обещава да реши няколко проблема с модерните технологии, включително необходимостта от постоянна проверка на мобилните телефони, физическите ограничения на сензорните екрани и ограничената достъпност.

„Какво да правим с всички тези невероятни AI разработки? И как да ги използваме, за да направим живота си наистина по-добър?“, пита Чаудри в TedTalk.

„Ако разберем това правилно, AI ще отключи свят на възможности. Днес искам да споделя какво според нас е решението. И за първи път го правим открито. Това е нов вид носимо устройство и платформа, която е изградена изцяло от нулата за изкуствен интелект. И е напълно самостоятелен. Нямате нужда от смартфон или друго устройство,” добави той.

С Humane потребителите могат да изпитат по-безпроблемна технологична интеграция в живота си, като сменят мобилните телефони и джаджи за носене. Този инструмент може да разкрие нов потенциал за езиков превод и индивидуализирана помощ в допълнение към опростяването на комуникацията.

Humane, е самостоятелно устройство, така че няма да имате нужда от смартфон.

„Той взаимодейства със света по начина, по който вие взаимодействате със света, чувайки това, което чувате, виждате това, което виждате, като същевременно поверителността е на първо място“, обяснява Чаудри.

„Дотук добре, но как работи в реалния живот? „По отношение на обаждането, веднага щом Чаудри вдигна ръка, устройството показа подходящия интерфейс за входящо повикване, без меню за навигация“, каза дизайнерът Майкъл Мофина пред Inverse.

Каквито и да са вашите възгледи за Humane, тази технология може фундаментално да промени начина, по който взаимодействаме с технологията, ако функционира по предназначение и е толкова надеждна и удобна, колкото са смартфоните днес.

Превод: GlasNews.bg