Google рекламира множество иновации в първата сграда, изцяло проектирана и построена от интернет гиганта, и дори настоява служителите да се съсредоточат върху най-важния проект: изграждането на мощен AI. Но някои служители казват, че биха искали иновациите да включват нормален Wi-Fi.

Google изгради нов офис Bay View в Mountain View за своите разработчици на AI, но се оказа, че те са принудени да работят без подходящ Wi-Fi, пише Reuters. Служителите са принудени да си разпространяват интернет от смартфони, да се свързват с кабели и дори да ходят на работа в кафене.

Google офисЦял екран
Google изгради нов офис Bay View в Mountain View за своите разработчици на AI, но те трябва да работят без подходящ Wi-Fi Снимка: Google

Сградата е имала неработещ или в най-добрия случай на петна Wi-Fi от месеци, според шестима души, запознати със ситуацията. По-рано Google рекламира новата сграда в книга, която подчертава нейните авангардни характеристики и „среда, в която всеки разполага с инструментите, от които се нуждае, за да успее“.

Google призна, че е имал проблеми при свързването с Wi-Fi в Bay View, но вече е предприел стъпки за разрешаване на проблема и компанията се надява да подобри ситуацията през следващите седмици.

Един служител, пожелал анонимност, каза пред информационната агенция, че водещата интернет компания в света трябва да се справи с такъв проблем. Но мениджърите на Google посъветваха служителите, които създават нов AI, да се разходят навън или да седнат в близкото кафене, където Wi-Fi сигналът е по-силен. Някои служители дори наскоро получиха нови лаптопи с по-мощни Wi-Fi чипове.

Google не разкрива причината за проблемите с Wi-Fi, но сътрудници на Google казват, че вълнообразният покрив на сградата разсейва Wi-Fi сигнала.

Google офисЦял екран
Снимка: Google