Важно са собствениците на iPhone. Apple пусна спешен ъпдейт на iOS, който касае сигурността и съветва всички потребители да я инсталират възможно най-скоро. „Тази актуализация предоставя важни поправки за сигурността и се препоръчва за всички потребители“, каза Apple в в съобщение.

Актуализацията е наречена iOS 17.1.2 и не е версия, пълна с нови функции. Вместо това съдържа корекции за два проблема със сигурността. Това, което буди притеснение, е че и на двата бъга е даден страховит рейтинг „нулев ден“. Това е един от най-сериозните сигнали и означава, че кибер мошениците може да са наясно с грешките и активно да ги използват.

„Apple е наясно с доклад, че този проблем може да е бил използван срещу версии на iOS преди iOS 16.7.1“, потвърди Apple.

Изглежда и двата проблема са свързани със софтуера WebKit, като единият от грешките вероятно води до разкриване на чувствителна информация, а другият може да доведе до произволно изпълнение на код - което може да позволи на хакерите да се насочват към устройства и да изпълняват команди от разстояние.

Сега е жизненоважно всички потребители на iPhone да отидат в менюто с настройки и да инсталират IOS 17.1.2 без да отлагат.

Ето как да го направите: отключете устройството си и отидете в менюто с настройки. След това изберете Общи и след това Актуализация на софтуера. След това ще видите iOS 17.1.2 и опцията Актуализиране сега.

Размерът на файла е около 600 MB, така че се уверете, че имате достатъчно данни и свържете с Wi-Fi, преди да изтеглите.

След като всички неща бъдат инсталирани, вашето устройство ще бъде напълно защитено.

Превод: GlasNews.bg