Създател на съдържание в YouTube, който подмамил бездомен човек да изяде бисквитка Oreo с пълнеж от паста за зъби, получи присъда от 15 месеца в затвор. Испанският влогър Кангуа Рен е нарушил нравствените норми по време на свой prank през 2017.

Съдът също така нареди изтриването на канала на Ren – ReSet. На въпросният господин е забранено да качва видеа до 2024 година. Освен това, той ще трябва да заплати 20 хиляди евро компенсация на жертвата си.

От New York Times отбелязват, че е малко вероятно той да трябва да излежи присъдата си. Съдилищата в Испания обикновено не настояват за излежаване на присъди под две години, ако нарушението е за пръв път и не е от насилствен криминален характер.

Испанските медии идентифицират пострадалия мъж като Gheorge L от Румъния. Той работил като пастир преди да се премести в Барселона.

Жестоките номера

Документи на съда стигнаха до вестниците. В тях пише, че Рен е направил с видеото си около 2 хиляди евро от реклама. Освен това става ясно, че този номер не е изолиран инцидент. Кангуа е правил поредица от такива и винаги с участието на уязвими жертви.

Всичко ескалира от видеото, в което бездомникът повръща в следствие на изядената бисквита. Влогърът трие видеото от YouTube след масовото недоволство, намира пострадалия отново и му предлага 20 евро. В последствие вдига мизата на 300 евро, ако не се стига до съдебно дело.

Ютубърът се захваща с видеото след като е предизвикан от един от своите 1.2 милиона последователи сам да изяде Ореото с паста за зъби.