Американският конгресмен Тим Бърчет, известен с критиките си към секретността на правителството на САЩ по отношение на НЛО, обеща да използва учени, за да разбере какви са в крайна сметка известните "извънземни" мумии от Перу. Някои учени посочват, че тези трупове съдържат 30% неизвестна ДНК.

„Извънземните" мумии от Южна Америка: Учени смятат, че не са хора СНИМКИ

Представителят на Тенеси Тим Бърчет каза, че започва нов анализ на мистериозните мумии в Университета на Тенеси в Ноксвил. Учените вече са получили половин милион долара от Министерството на правосъдието на САЩ, за да проучат по-добре останките на неизвестни същества и тяхната ДНК, пише Daily Mail.

Бърчет обеща да проучи с помощта на учени и да разбере какви са мистериозните мумии на журналиста и изследовател на НЛО Хайме Маусан, който ги откри в Перу.

мумия извънземноЦял екран
Бърчет обеща да разбере какво представляват мистериозните мумии Снимка: Daily Mail

Университетът на Тенеси в Ноксвил е дом на световноизвестен център за криминалистични изследвания на човешки останки. Някои учени посочват, че тези "извънземни" трупове съдържат 30% неизвестна ДНК, така че ново проучване може да сложи край на този проблем.

мумия извънземноЦял екран
 Снимка: Daily Mail

Учените трябва да използват най-новите технологии, за да проучат произхода на мумиите, които имат само три пръста на крайниците, и 30% по-голям от човешкия череп. Маусан смята, че тези мумии са от извънземен произход. Изследователят на НЛО също изказа идеята, че мумиите може да са хибриди между извънземни и хора.

Според уфолога вече има подробни данни за мумиите, получени чрез томография и радиография, но са необходими допълнителни изследвания, за да се установи истинският им произход. 

Тим Бърчет е известен с това, че се опитва да стигне до истината зад наблюденията на НЛО, така че интересът му към „извънземните“ мумии е разбираем. Конгресменът настоява за пълното разсекретяване на документите на правителството на САЩ, свързани с НЛО.

Превод: GlasNews