Известният учен Исак Нютон предсказал точно кога може да настъпи краят на света. Въпреки факта, че има изключително голям брой пророчества за апокалипсиса, сериозните учени по правило рядко пишат или говорят по тази тема.

Нютон, който навремето направи революционни открития във физиката и математиката, отбелязал в бележките си, че светът, какъвто го познаваме, ще престане да съществува през 2060 г., съобщава Daily Star.

Когато ученият извършил подробните си изчисления през 1704 г., тази дата изглеждала много далечна, но днес остават само 36 години „до края“: тоест много хора, които сега живеят на планетата, могат да станат свидетели на апокалипсиса.

Когато дойде краят на света, предсказанията и пророчествата на Исак Нютон, които ученият е написал в своите трудовеЦял екран
Работата на Исак Нютон Снимка: Jerusalem’s Hebrew University

Отбелязва се, че Нютон определя конкретната дата за края на света чрез внимателно изучаване на Библията и други религиозни текстове и приема, че след това ще настъпи „Небесното царство“. Ученият смятал, че второто пришествие на Исус Христос ще стане в средата на 21 век – той ще царува хилядолетие.

Стивън Снобелен, изследовател на произведенията на Исак Нютон, твърди, че учените са знаели за предсказанията от известно време, но едва сега е станало известно на широката общественост.

„За мнозина откритието, че ученият е бил пламенен вярващ, който е приемал сериозно библейските пророчества, дойде като нещо като шок“, отбелязва той.

Когато дойде краят на света, предсказанията и пророчествата на Исак Нютон, които ученият е написал в своите трудовеЦял екран
Исак Нютон вярва във второто идване на Исус Христос Снимка: Jerusalem’s Hebrew University

Между другото, един от водещите съвременни учени, Мартин Рийс, наскоро публикува книга, наречена „Нашият последен час“, в която твърди, че човешкият род има само 50/50 шансове да оцелее през 20-и век. В същото време според проучвания почти всеки седми във Великобритания вярва, че ще види края на света със собствените си очи. Има безброй предсказания за апокалипсиса, от Свети Йоан Богослови през първи век сл. Хр. до анонимни „пътешественици във времето“ в TikTok.

С ежедневните новини, пълни с надвисналата заплаха от Трета световна война и нова пандемия, преследващи кошмарите на учените, не е трудно да се повярва, че светът може да е на ръба на своя край...