За първи път през 2019 година - от 24 до 29 юни, община Панагюрище и „Тракийски хотелиери“ ще посрещнат първия за годината Milan Academy Junior Camp. Панагюрище и италианския футболен гранд Милан завързаха здрави връзки и сега това има своето продължение в  Milan Academy Junior Cam pBulgariaе - част от глобалната инициатива на най-титулувания отбор през последните 50 години за развитие на деца таланти по целия свят.

В разгара на морския сезон, инициативата ще продължи в град Несебър с два лагера – от 2-ри до 7-ми юли и от 6-ти о 11-ти август.

За осма поредна година организаторите от Milan Academy Junior Camp Bulgaria - най-авторитетният и голям детски футболен форум в България, дадоха старт на кампанията за 2019 година. В присъствието на деца, родители и журналисти на пресконференция в столичния хотел „Земята и хората“ бяха обявени имената на шест деца, които са участвали в лагерите на "росонерите". Те ще заминат в базата във Висмара, за да участват в Milan Camp Day заедно със своите връстници от цял свят. Избраните деца са Стивън Горинов, Калоян Иванов, Филип Тумбалов, Алекс Божилов, Димитър Димитров и Франческо Калия. За да обяви имената на децата, в София пристигна един от най-авторитетните треньори от Академията от Милано Вирио Перели.