Локомотив Пловдив постигна минимална победа над Брестник в мач от последния кръг на есенния дял на Елитната юношеска група до 15 години, предаде репортер на Glas.bg.

Двубоят започна с домакински превес, като „черно-белите” търсеха гола от първите минути. Усилията им бяха възнаградени още в 8', когато Калин Калчев шутира от границата на наказателното поле, а стражът на гостите не се намеси убедително и изпусна топката. След попадението Локомотив продължи с по-добрата игра. В 27' „смърфовете” можеха да удвоят преднината си, но след центриране на Васил Църцев успоредно на голлинията Никола Пехливанов не успя да засече кълбото по най-добрия начин.

До края на частта натискът на домакините не доведе нищо по-опасно пред вратата на съперника.

В началото на второто полувреме в рамките на една минута и двата тима пропуснаха отлични възможности за гол. Първо Локомотив можеше да покачи след центриране от корнер и опасен удар на Калчев с глава, но вратаря на Брестник спаси. В ответната атака „зелените” хванаха неподготвена черно-бялата отбрана и Николай Ангелов се оказа сам срещу стража на Локомотив, но изстрелът му разтресе напречната греда.

След бурното начало на частта темпото на игра падна. "Черно-белите" все пак продължаваха да контролират ситуацията на терена, но така и не намираха правилния път към вратата на противника. Опасни удари на Калчев, Драганов и Ангов от дистанция можеха да доведат до по-изразителна победа на Локомотив, но резултатът остана непроменен.