Страхотен празник за децата от школата на Векта спретнаха днес от ръководството на клуба, видя репортер на Glas.bg. В частната школа, която има принос за израстването на доста футболисти, пробили вече в професионалния футбол, отбелязаха днес Деня на детето.

Празникът започна с демонстративни мачове между наборите 2005 и 2006, 2007 и 2008, и среща между децата от набор 2009. След двубоите децата и родителите бяха зарадвани с почерпка и специална торта с емблемата на Векта.

Малчуганите и техните родители бяха трогнати от речта, която Петър Никленов изнесе пред тях. "Благодаря на всички, че не загубихте вяра в нас и останахме обединение, когато общината се опита да вземе базата ни. Благодаря на всички родители, които бяха до нас в този най-тежък за нас момент. Ще продължим да работим, за да направим от нашите деца пълноценни личности. Ще наблягаме, както винаги сме го правили на дисциплината. В нашата школа не се търсят купи и медали или разгромни победи над опонентите, а изграждане на бъдещи футболисти", заяви Никленов, а речта му бе бурно аплодирана от децата и родителите.