Само преди няколко дни Черно море постигна гръмка победа с 5:3 над Ботев в U15. „Моряците“ демонстрираха страхотни неща в атака, а мачът със сигурност попада в графата на най-интересните двубои от началото на сезона в детско-юношеския футбол.

Glas.BG чрез платформата GlasTV за пореден път ви направи свидетели на интересен сблъсък от началото на сезона в ДЮШ. Най-сериозно впечатление на нашия екип направи „деветката“ в тима на „моряците“ - Николай Златев. Поради тази причина наш репортер се свърза с него, за да ви запознаем с новия талант на варненската школа.

Ники Златев е роден на 12 декември 2004 година във Варна. Започва тренировките си в Черно море още на 4-годишна възраст. Пред нас той разказа, че основна вина да започне да тренира има брат му, който е с две години по-голям и също тренира в школата на „моряците“. Първият му треньор е Николай Кънчев, а през годините е бил трениран и от Венци Маринов, Мартин Христов, както и при Станислав Стоянов, който е настоящият му наставник.

Талантливият футболист играе на няколко позиции в атака. Пред нашия екип той разкри, че му е удобно да играе като дясно крило, защото има повече пространство за игра. Понякога обаче му се налага да играе и по левия фланг на атаката, което пък му дава възможност да влиза навътре със силния му десен крак. На върха на атаката няма толкова много пространство, но заради бързината си, своя дрибъл и техника с пас зад гърба почти винаги остава сам срещу вратаря, а както самия той заявява „играта сам срещу вратаря е най-интересна за всеки един играч“.

Неизбежно е сравнението между Ники Златев и най-големия талант от школата на „моряците“ в последните години - Мартин Минчев. За него Златев сподели, че гледа неговата игра, тъй като редовно посещава домакинските мачове на „моряците“. 13-годишният нападател каза още, че Минчев е достигнал до това ниво с много тренировки и се опитва да бъде като него.

Златев е неизменна част от проектонационалния отбор на България за юноши родени през 2004 година. Надява се един ден да играе с фланелката на мъжкия национален отбор, за която обаче мисли, че трябва много труд и усилия, за да се стигне до представителния тим на „лъвовете“.

Любимият футболист на Ники Златев е Неймар, а впечатленията му към бразилеца са още от периода, в който Ней Джуниър бе част от Барселона. Харесват му неговата техника, бързина, дрибъл и удар.

В близко бъдеще талантът сподели, че иска с отбора му да спечелят първенството на U15, тъй като още от малки са събрани с останалите футболисти, имат отлична комуникация помежду си и са като юмрук на терена. „Този отбор много ми харесва, както и треньорът и ако продължаваме така можем да постигнем много заедно“, заяви Ники Златев.

За по-далечното бъдеще нападателят сподели, че би желал да играе професионален футбол, а също така и да играе в първенствата на Англия и Германия. В края на срещата ни със Златев той заяви следното: „Искам да благодаря на отбора и на треньора за хубавите мачове досега и за в бъдеще се надявам да има още много такива.“