Ботев загуби с 0:1 ЦСКА в отложен мач от Елитната юношеска група до 19 години, предаде репортер на Glas.bg. Въпреки, че  наставникът Иван Цветанов можеше да разчита на всичките си налични футболисти, канарчетата все пак отстъпиха в резултата.

Срещата между третия и първия във временното класиране започна равностойно. По-настоятелните действия към една от двете врати първи предприеха гостите от София. Логично те стигнаха и първи гол. След изпълнение на фаул топката срещна гредата на стража на Ботев, а след това Никола Борисов добави от непосредствена близост - 0:1. До края на частта домакините не съумяха да променят резултата.

През второто полувреме продължаваше да се губи идеята в играта на жълто-черните, които така и не успяваха да създадат чисто голово положение пред вратата на съперника. Гостите, доволни от развоя на срещата, също не показваха нищо качествено в офанзивен план.

Малко преди края на двубоя пък пръскачките на терена в Коматево се включиха и изкъпаха играчите, но гостите не се разсеяха и не допуснаха попадение.

Със загубата Ботев не можа да скъси дистанцията до ЦСКА само на 7 точки., но все пак остава на третата позиция.

 

Ботев Пд: Ангелов, Димитър Калчев, Атанас Ташолов, Атанас Пашалиев, Петър Тодоров, Петър Чалъков, Милко Георгиев, Иван Михайлов, Иван Кирев, Здравко Жилов, Милен Златков