Ако не си се осмелила да сготвиш цяло печено пиле, сега е моментът. Днешната рецепта е лесна, с достъпни продукти и ще ти бъде полезна да получиш вкусен резултат. Ето и как да си я приготвиш:
• 3 скилидки чесън
• 2 моркова, нарязани
• 1 лук, разрязан на 4 части
• 220 гр. картофи, разрязани на четвъртинки
• зехтин
• сол
• прясно смлян черен пипер
• 1 голямо клонче прясна мащерка
• 1 голямо клонче свеж розмарин
• 800 гр. пиле
• 1 лимон, нарязан
За цялото пиле най-добре използвай тавичка, подобен на форма за кекс. Загрей фурната до 425 градуса и покрий отвора на съда с фолио.
Отстрани на тавичката сложи чесън, моркови, лук и картофи. Поръси със зехтин и подправи със сол и пипер. Добави клонки от прясна мащерка и розмарин върху зеленчуците.
Изсуши пилето с помощта на хартиени кърпи. Овкуси вътрешността му със сол и черен пипер, след това го напълни с половинките от лимон, няколко клончета мащерка и няколко клончета розмарин. По кожата му „разтрий” зехтин, а след това подправи със сол и пипер на вкус.
Постави пилето в средата на съда, с гърдите нагоре. Печи, докато се сготви и кожата му стане златиста, от час до час и 10 минути. Остави го да почива най-малко 15 минути преди да го нарежеш. Сервирай с печени зеленчуци и соковете от тавичката.
Вкусно, нали?
Прочетете още
- 19:00 ПТП по български: удариха го, смачкаха го, КАТ му каза „оправяй се, пич"
- 15:00 От обещание за оригинално качество до разочарование: Фалшиви обувки в Modivo? ВИДЕО
- 17:00 Дъщеря сигнализира за затруднен достъп до концерт за своята майка с инвалидна количка
- 18:00 DW: Руснаци месеци живели тайно в Покровск, преди да ударят отвътре