Какво да направим за закуска? Хем да е вкусно, хем да е лесно и бързо? Сигурно този въпрос е тормозил почти всеки човек.
Преди време отви разкрихме как . След това ви предложихме . Разбира се да не забравяме и .
Сега обаче отимаме друго страхотно предложение за закуска. В основата му е … патладжанът. Звучи странно, нали? Но гарантираме ви, че е уникално вкусно. А и не само това, рецептата е толкова лесна и бърза за изпълнение, че дори закуската се пазва „Не може да е по-лесно”.
Оттрябва да отбележим, че това е блиц рецепта. Подготовката е проста, но не по-малко вкусна! На нас наистина ни хареса, опитайте го и вие!
Продукти за Патладжан „Не може да е по-лесно”:
Патладжан (малък размер) - 3 броя;
Чери домати - 300 грама;
Чесън - 2 скилитки;
Босилек - малко за украса;
Риган (сух) - 1/4 чаена лъчижка;
Мащерка (суха) - 1/4 чаена лъжичка;
Масло - 3 супени лъжици;
Сол - на вкус.
Време за готвене: 30 минути
Порции: 6 броя
Начин на приготвяне на Патладжан „Не може да е по-лесно”:
Нарежете чери домати на 4 парченца, добавете нарязания чесън, босилек, мащерка и риган, както и солта. Сложете и маслото и разбъркайте хубаво.
Уточнение: Хубаво е първо да овкусите доматите със солта и подправките и едва след това да добавите маслото, в противен случай те няма да овкусят, а само маслото ще е солено.
Патладжанът се разрязват по средата по дължина. След това издълбайте малко от вътрешността му, за да се образува улей, в който да сложите овкусените домати. Но преди това намажете патладжана с малко масло. После поставете напълнения патладжан в термоустойчива тава.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути.
Сервирайте като студена закуска.
Уникално, лесно, вкусно и невероятно. Приятен апетит от
Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!