За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина, пише
Отвече ви . Разкрихме ви и
Вкусът на левурдата (дивия чесън) е мек и за разлика от стария не оставя много наситен дъх в устата, нещо което на мен не ми допада, защото за моите вкусови рецептори, прекалено претъпява останалите съставки. Но свят шарен, ако обичате повече чесън, възползвайте се. По желание заменете левурдата с пресен чесън.
Продукти:
250 грама гъби
4-5 свински филенца
3-4 листа левурда
(див чесън)
1 с.л. каперси
5-6 листа див чесън
600 мл. пасирани домати
черен млян пипер
риган, сол, зехтин
дафинов лист, захар,
бяло вино
Приготвяне
Филето нарязах с дебелина около 3 см, за да остане по-сочно и мариновах с половин чаша бяло сухо вино, черен пипер и риган, за около 30 минути. Подсуших ги с кухненска хартия и в тиган с малко зехтин приготвих филетата до златисто.
Гъбите нарязах и приготвих в мазнина, след което добавих пасираните домати (продават се в кутия, а също и в шишета), добавих един дафинов лист, черен пипер на вкус, половин дафинов лист, захар, риган, сол, маринатата, в която киснах пържолите + половин чаша бяло вино. Варих на бавен огън около 15-20 минути. В подходящ съд изсипах соса, добавих каперсите, и добавих наситнен див чесън. Върху соса с гъбки, наредих филетата и запекох в предварително загрята (180 градуса) фурна за около 10 минути.
Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Прочетете още
- 18:00 Знаят ли новите водачи правилата в кръгово движение? Вижте сами ВИДЕО
- 19:00 Нагло нарушение: Шофьор изпреварва през аварийната лента ВИДЕО
- 17:00 Познайте си детето: Младеж мина на една гума на кръстовище ВИДЕО
- 20:00 Нищо подобно никъде в Слънчевата система: откриха мистериозна синя мъгла на Плутон