Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти, пише
Случаят с присъствие на пуешко в тези дробчета е такъв, но комбинацията е чудесна, за нея разбрах от майка си.
От вече ви показахмеСподелихме ви и
Вече съм ви споделяла, че се изхитрявам да правя дробчетата на фурна, вместо на тиган и че според моя вкус така стават пъти по-добре.
Продукти:
400 гр пилешки дробчета
250 гр дребни гъби
200 гр пуешко пушено месо
3-4 с.л домати пасирани
3-4 с.л бира
1 малка глава лук
мазнина, черен пипер, сол
риган, чубрица, брашно
Начин на приготвяне:
Дробчетата измиваме добре, почистваме от ципички и подсушаваме (или отцеждаме). Разрязваме на две и овкусяваме с малко черен пипер и сол.
В подходяща тавичка слагаме 3-4 с.л олио и нареждаме оваляните в брашно дробчета. Печем във фурната за 25 минути (предварително загрята на 180 градуса), след което ги обръщаме и добавяме сместа, която ще опиша по-долу. Печем още 25 минути.
В малко зехтин, изпържих до златисто цели печурки, добавих нарязаното на ивички пуешко пушено месо и лук. След 2-3 минути добавих бирата и пасираните домати (обикновено ги продават в бутилки или кутийки, като основа са сосове). Овкусих с черен пипер, чубрица, риган, сол.
Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки
Прочетете още
- 10:00 Хаосът с тока в Европа може да е причинен от „революция в зелената енергия"
- 13:00 Страх, зъби и арогантност: Когато разходката в търновски парк се превърне в кошмар
- 12:00 Димитровградчанка: После обвиняваме децата СНИМКИ
- 11:00 Кметът на Луковит предлагал пари за потулване на случая с нападнатото дете?