Искрено се надявам за тази рецепта да сте успели да си купите вкусни картофи. В последно време срещам само сортове, уви подходящи само за хранене на прасета,

Приготвените по този начин картофи стават сравнително бързо, нямат нужда от бъркане и въртене около котлона. Подходящи са за гарнитура към някоя пържолка, може да ги сервираме като основно безместно ястие или като топло предястие.

Продукти:

1 кг. картофи
50 г. масло или 4 с. л. мазнина
100 гр. кашкавал
млян черен пипер- 1/2 к. л.
червен пипер - 1/2 к. л.
риган - 1 ч. л.
чубрица - 1 ч. л.
сол

Начин на приготвяне:

Картофите измиваме и обелваме. Разрязваме всеки картоф на равни половинки и в купа ги объркваме добре с подправките и солта.
Нареждаме ги с плоската част към тавата, т.е с дупето нагоре.

Слагаме по парченце масло върху всяка половинка картоф.

Добавяме съвсем малко водичка - 2-3 с.л и печем във фурната до зачервяване (приблизително 40-45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса).
Когато са готови - настъргваме на едро ренде кашкавал върху тях и запичаме докато се разтопи.

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!