Закуската безспорно в най-важното ядене от деня. Но какво да си направим, че хем да е вкусно, хем да е бързо за приготвяне?

Ако и вие често сте си задавали този въпрос, то сега отимаме идеално и нестандартно решение за вас.

Преди това трябва да ви припомним, че отви показахме .

Сега обаче отще ви разкрием как да си направите нов вид палачинки, каквито гарантирано не сте яли. Те се казват „Агнешки палачинки”. Но не, не се подлъгвайте от името им, в тях няма и следа от агнешко. При това са вкусни, тънки, деликатни, че и необичайно красиви.

Необходими продукти за „Агнешки палачинки”:
Растително масло (за печенето)
Сода  - 1 чаена лъжица
Сол - 0,5 чаена лъжица
Захар - 1 супена лъжица
Брашно - 1.5 чаена чаша
Яйце - 2 броя
Кисело мляко - 1 опаковка
Кефир - 0.5 литра

Начин на приготвяне на „Агнешки палачинки”:
Пригответе съставките за рецептата.

Изсипете кефира в тигана и затоплете малко (трябва да бъде топло, но не горещо). В отделна купа разбийте яйцата (ако е голямо – едно, ако са малки – две), захарта, солта, содата и разбъркайте. Поставете брашното – може и да не слагате цялото количество. Важното е сместа да е хомогенна и достатъчно гъста като за палачинки, но без бучки. Оставете млякото да заври, а след това го изсипете на тънка струя в получената смес. Не забравяйте да разбърква през цялото време (както правим тестото!).

Ако тестото е рядко, то добавете малко брашно. Добавете 1-2 супени лъжици растително масло. Разбърква се отново. И готово – тестото за „Агнешките палачинки” е готово!

Печете палачинките, ако е възможно, върху тефлонов тиган, който преди това да е намазан с масло.

И това е – „Агнешките палачинки” са готови. 

Приятен апетит от

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!