Стар пост в Туитър на Алек Болдуин доби отново популярност след трагедията на снимачна площадка в Санта Фе, Ню Мексико вчера.

Припомняме, че при снимките на уестърна "Rust" актьорът несъзнателно уби операторка Халина Хътчинс и рани режисьора Джел Соуза заради дефектно оръжие.

Кървав ужас по време на снимки на филм: Алек Болдуин гръмна и уби оператор!?

През 2017 г. Болдуин коментирал видеозапис на полицейска стрелба в Калифорния, при която ченге застрелва бездомен ветеран, който се опитал да му вземе пистолета. Той бил написал: "Чудя се какво е чувството да убиеш някого погрешно".

Междувремнно полицията потвърди, че Болдуин е бил разпитан от следователите и освободен. Не са повдигнати обвинения, пише mirror.co.uk.

Според местни медии Алек е бил видян в сълзи пред участъка на местния шериф в четвъртък.

Снимките на филма са спрени, обяви говорител на Rust Movies Productions. От компанията публикува изявление, в което изказва съболезнования на семейството на Халина. 

„Целият актьорски състав и екипажът бяха напълно съсипани от днешната трагедия и изпращаме най -дълбоките си съболезнования на семейството и близките на Халина.  Спряхме продукцията на филма за неопределен период от време и напълно си сътрудничим с разследването на полицейското управление на Санта Фе.", се посочва в изявлението.


Халина Хътчинс

Днес от гилдията реагираха в социалните мрежи.

Илайджа Ууд, познат с ролята си на Фродо във „Властелинът на пръстените”, написа в Twitter, че смъртта на Халуна Хътчинс е "ужасяваща и опустошителна". А режисьорът Джеймс Гън призна, че „най-големият му страх е, че някой ще бъде фатално ранен на някоя от неговите снимачни площадки“.

Бившата екранна партньорка на Болдуин - Дебра Месинг, защити звездата, след като в социалните медии заваляха обвинения срещу него: „Алек НЕ е виновен. Предаден му е реквизитен пистолет. Той го е използвал в сцената. Тогава се случва това катастрофално събитие, при което Халуна Хътчинс загуби живота си, а Джоел Соуза беше ранен. Моля се за семействата им“, написа Месинг.