Даниел Крейг става поредният популярен актьор, който ще се включи във вселената на Marvel. Той е бъде част в предстоящ сериал на Disney+ , в който ще се превъплъти в образа на асгардския воин Балдер Храбрият.

Крейг най-накрая ще се присъедини към филмовата вселена на Marvel като полубрат на Тор на Крис Хемсуърт, Хела на Кейт Бланшет и (по осиновяване) Локи на Том Хидълстън за свой собствен сериал в стрийминг платформата на Disney, предаде "Giant Freeking Robot". В последно време все повече звезди се насочват към Marvel.

Всъщност Даниел Крейг вече трябваше да се появи във филмовата вселена на Marvel като Балдер Храбрият, в "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта". В един момент се планираше Балдър Храбрият да бъде един от групата, известна като Илюминати, с която Доктор Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) се сблъсква в паралелна реалност, заедно с професор Чарлз Ксавие (Патрик Стюарт, който се превъплъщава в ролята си от филмите за Х-Мен), Блек Болт (Ансън Маунт), Капитан Марвел (Лашана Линч), Капитан Британия (Хейли Атуел) и Рийд Ричардс (Джон Красински) от Фантастичната четворка.

В някакъв момент обаче героят на Даниел Крейг от Marvel е изрязан от филма и не са заснети сцени за "Доктор Стрейндж". Неотдавна беше публикувано концептуално изкуство на героя, което вероятно ще бъде използвано и за сериала на Даниел Крейг.

Не е известно какъв ще бъде сюжетът на сериала на Даниел Крейг Дисни+, макар че в комиксите на Марвел има много материали с участието на Балдър Храбрия, които да бъдат адаптирани. В канона на комиксите Балдер е полубрат на Тор и технически е наследник на трона на Асгард след (периодичната) смърт на баща им Один и отказа на Тор да стане крал. Също така е известно, че той е широко обичан и почитан от асгардските народи.

На този етап от продължението на филмовата вселена на Marvel обаче Асгард е унищожен от огнения демон Съртър заедно с Хела, а Тор отказва трона, отстъпвайки го на Валкирия (Теса Томпсън). Към момента на "Тор: Любов и гръм" Валкирия е кралица на Новия Асгард на Земята, което може да породи конфликт с Балдер. Макар че Балдер обикновено е представян като благородна и героична фигура, ще бъде интересно да видим какво ще донесе Даниел Крейг на героя.