Холивудският актьор Джим Кери каза, че "вероятно" ще се оттегли като актьор след "Соник:Филмът 2" след 40 години в шоубизнеса, съобщи електронното издание Мейлонлайн.

Това стана ясно, след като Кит Хувър го попита какво мисли за идеята, споделена наскоро от Доли Партън пред американската преса, да се превъплъти в нейния музикален партньор Портър Уагонър в предстоящ биографичен филм, посветен на живота ѝ.

Звездата от "Маската" обаче каза, че не е чул за това, като намекна, че е дошло времето да се оттегли от киното. "Може би", отвърна той. "Ако ангели слязат от небето, носейки ми сценарий, написан със златно мастило, което да ми подскаже, че за хората е наистина важно да ме видят в този проект, тогава е възможно. Засега обаче си вземам почивка", каза Кери, оставяйки интервюиращият го да се чуди дали се шегува или не.

"Надали някога ще чуете от друга знаменитост това, което предстои да изрека, но имам чувството, че имам достатъчно, че съм направил достатъчно, че съм достатъчен като цяло", заяви откровено Кери, допълвайки, че наистина харесва тихия си и духовен живот, като му допада да рисува през свободното си време.

Факт е, че поне засега във филмографията на актьора не са планирани нови заглавия след това на "Paramount Pictures", посветено на анимационния герой таралеж, в която играе д-р Роботник. Въпреки това се е съгласил да се появи в специалната продукция на стрийминг компанията Netflix, която ще отдаде почит на покойния Боб Сагет, като в нея ще се включат още Крис Рок, Джон Майер, Джон Стамос и др.