Никога не съм гледал "Карибски пирати". Това изненадващо изказване направи акьотър Джони Деп по време на делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд.

58-годишният актьор, който ще се върне на трибуната в съдебна зала днес, за да се изправи срещу адвокатите на Хърд, каза пред съда, че „вярва, че филмът се е справил доста добре“, визирайки първия такъв от поредицата - „Проклятието на черната перла“. , който събра $654 милиона, предава Daili Mail.

Както е известно, Деп изигра остроумния пират Джак Спароу в хитовите филми.

Попитан вчера в съда във Вирджиния как се е променил животът му след филма от 2003 г., Деп каза: „Анимационните герои могат да се разминат с неща, които не можем. 

„Капитан Джак Спароу може да прави неща, които аз никога не бих могъл. Можеше да каже неща, които аз никога не бих могъл да кажа. Така беше и за мен, начин да разтегна параметрите на един герой и да поема риск да го направя."

Внимателно наблюдаваният граждански процес, който се провежда във Вирджиния, продължава вече втора седмица. Екипът на Хърд представя Деп като партньор - насилник, който злоупотребява с наркотици и алкохол. Екипът на Джони Деп представя твърденията на Хърд за домашно насилие като "измама" и добре премислена стратегия за разрушаване на репутацията му.

Във вторник пред съдебните заседатели актьорът заяви, че сега за него е важна само истината. "Никога не съм удрял г-жа Хърд по описвания от нея начин, нито пък съм удрял някоя жена през живота си", свидетелства той и добави, че "нейните обвинения са зомбирали киноиндустрията".

"Това бяха шест години на изпитания - толкова странно е, когато един ден си Пепеляшка, така да се каже, а след 0,6 секунди си Квазимодо", каза той и описа как се е променило отношението на хората към него след публикуването на статията на Хърд.