Tворците трябва да са готови на всичко в името на изкуството, а за актьорът Джо Пеши това включва да изтърпи да се подпали главата му.

Наскоро в интервю за "People", носителят на "Оскар" коментира филмирането на "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк" по случай 30-годишнината на продължението и си спомни как комедията изисквала някои доста "взискателни" физически каскади от негова страна. Той сам е поискал да направи сцената, без каскадьор. 

Историята във "Сам вкъщи 2" се развива една година след събитията от първия филм и разказва за Кевин Маккалистър (Кълкин), който остава сам в Ню Йорк, докато семейството му е на почивка във Флорида. 

"Беше хубава промяна в темпото да направим този конкретен тип комедия", каза Пеши за създаването на първите два филма "Сам вкъщи".

В изключително успешния франчайз, Пеши изигра единият от дуета крадци (заедно с Даниел Стърн), които са непрекъснато изиграни от умното хлапе, на което образ и подобие дава Маколи Кълкин.

В една от сцените, героят на Пеши - Хари влиза, нищо неподозиращ, в капан, поставен от Кевин на Кълкин и това води до огнен финал.

"В допълнение към очакваните подутини, натъртвания и всякакъв тип общи болки, които бихте свързали с този конкретен тип физически хумор, аз получих сериозни изгаряния в горната част на главата си по време на сцената, в която шапката на героя ми Хари се запалва", спомни си Джо Пеши.

Всъщност главата на Хари е запалена не веднъж, а два пъти във филмите, веднъж в "Сам вкъщи" от 1990 г. и отново във филма от 1992 г., когато Хари и Марв (Стърн) преследват Кевин през къща, която се ремонтира. (Пеши не поясни по време на кой филм е получил нараняването си.)

Звездата от "Добри момчета" добави, че "има късмета професионалните каскадьори да правят истинските тежки каскади".

В сцената в "Сам вкъщи", където Хари вдига Кевин на вратата и заплашва да отхапе пръстите му, Пеши всъщност ухапа наистина Кълкин по време на репетициите, пише dir.bg. Кълкин дори твърди, че има белези от мястото, където Пеши го е ухапал, тъй като е успял да пробие кожата. 

"Сам вкъщи 2" излезе по кината на 20 ноември 1992 г.