Преди няколко дни от "Дисни" разкриха новите проекти, които ще видят бял свят през следващата година. 

Един от тях е дългоочакваният игрален филм „Малката русалка“, който предизвика изненада сред голяма част от зрителите.

Историята в „Малката русалка“ е познатата от приказките на Андерсен, разказана и в анимацията от 1989 г. Ариел е красива млада русалка, най-малката дъщеря на подводния крал Тритон, жадна за приключения на сушата. По време на една от разходките си край брега, тя среща очарователния принц Ерик. В морското царство има строга забрана да се общува с човеците, но русалката се поддава на изкушението.

"Дисни" пуснаха и трейлъра на новия филм и изглежда, че първите кадри, които феновете успяха да видят, предизвикаха доста критики в социалните мрежи.

Въпреки че от доста време се знае, че Хали Бейли е избрана да изиграе главната роля във филма, изглежда, че това не се хареса на много фенове на "Дисни", които критикуваха промяната, направена от продуцентската компания в "цвета на кожата" на Ариел, пише Marca.com. 

Мнозина потребители критикуваха в Twitter новия филм, а няколко направиха и расистки коментари, тема, която се превърна в тенденция в социалната мрежа. 

Пуристите посочват, че Бейли не се вписва в представата, която всички имаме за малката русалка: бялокожо, червенокосо и синеоко момиче, и че игралната филм е предназначен да бъде почти копие на анимационен филм и тези промени биха могли да изкривят историята.

Тези критики също бяха опонирани от множество коментари в полза на решението на "Дисни", в които фенове обясняват за важността на представянето или различните адаптации на историята на „Малката русалка“, където Ариел може да бъде видяна с напълно различен образ във всяка фантастика, ясен пример, че цветът на кожата или косата не променя историята, разказана във филма. 

Междувременно трейлърът събра над 1,2 млн. нехаресвания, много повече от харесванията (464 хил.)

Въпреки критиките, „Малката русалка“ ще излезе на 26 май 2023 г., където Бейли ще бъде в ролята на най-известната русалка в света на киното.