След неочакваната смърт на Матю Пери на 28 октомври мнозина се питат кой ще наследи парите и имуществото на известния актьор от сериала "Приятели". Пери никога не е бил женен и няма деца. 

"Целият актьорски състав на "Приятели" получава около 20 млн. годишно. Тези пари ще продължат да се превеждат и на Матю, докато сериалът се излъчва, независимо от смъртта му", разказа адвокатът Тре Ловел пред ET online. 

В случая парите ще се изплащат на неговите наследници. Адвокатът обясни, че упълномощено лице трябва да определи къде ще отиват хонорарите на Пери. 

Фенове на "Приятели" искат премахването на сцена с Матю Пери ВИДЕО

Към момента не е известно дали актьорът е завещал парите си някъде. Ако не е, наследството му ще отиде при най-близките му живи роднини. 

"След като той не е имал съпруга или деца, парите ще бъдат разпределени на родителите му поравно. Същото важи и за имуществото", каза Ловел. 

Адвокатът допуска възможността Матю Пери да е завещал част от парите си за благотворителни организации, които се борят със зависимости.

"Възстановяването от зависимости беше голяма част от живота му. Той похарчи милиони долари, за да се възстанови и съм сигурен, че това е било нещо важно за него", сподели Ловел.

Мистериозната жена, с която Матю Пери се е срещал в деня преди смъртта си

В понеделник стана ясно, че Пери е искал да разшири работата си с хора, които се борят със зависимости. Създал е фондация точно преди смъртта си.

В интервю за "Ню Йорк Таймс" през ноември 2022 г. Пери казва, че "е похарчил около 9 милиона долара" в продължение на няколко десетилетия, борейки се със зависимостите и дори е ходил на рехабилитация.

Родителите на Пери, Сюзън Мари Морисън и Джон Бенет Пери, са все още живи и вероятно ще наследят имуществото му. 

Актьорите от "Приятели" изпратиха Матю Пери в последния му път ВИДЕО