Откакто стана ясно, че Матю Пери е починал на 28 октомври, социалните мрежи са заляти от милиони публикации. Наред със скърбенето обаче, много от феновете на актьора анализират последните му действия в социалните мрежи, чудейки се дали всъщност постовете му не са ясен "вик за помощ". Много предполагат, че публикациите му всъщност са подсказвали, че нещо с актьора не е наред и може би си е мислил за самоубийство.

Близка приятелка на актьора обаче решава да опровергае тези хипотези, като разказва за излизането си с Матю Пери само ден преди внезапната му смърт.

Бившата годеница на Матю Пери с първи думи след смъртта му

След като TMZ публикува снимки на Пери, който обядва с мистериозна жена в Лос Анджелис на 27 октомври, моделът Атена Кросби решава да даде малко яснота по въпроса, като в социалните мрежи обяснява, че на въпросната снимка е самата тя. 

"Никога не съм възнамерявала да казвам нищо", написа тя в своите сторита в Instagram на 31 октомври, "но тъй като ме идентифицираха, да, това съм аз с него миналия петък."

"Искам да подчертая, че Матю беше в изключително добро настроение и ми говореше ентусиазирано за нещата, които му предстояха в живота", продължава тя. "Той беше толкова щастлив и жизнен. Моля, въздържайте се от всякакви спекулации около смъртта му, включително от такава за самоубийство и знайте, че човекът се завръщаше от едно дълго, тъмно и болезнено пътуване и наистина заслужаваше повече време на тази земя. Нашата развлекателна индустрия наистина загуби легенда", пише моделът. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Athenna Crosby (@athennacrosby)

В своите сторите в Instagram Кросби също обяснява защо първоначално не е казала нищо за връзката си с Пери.

"Почивай в мир, приятелю", написа Кросби в по-ранен пост. "Нямаше да говоря за това, но все пак ще го направя, като кажа, че имах честта да познавам Матю лично. Толкова съм съсипана от смъртта му, но чувствах, че не е редно да говоря за това публично, тъй като вниманието не трябва да бъде върху мен, въпросната снимка и фактът, че по странно стечение на обстоятелствата съм един от последните хора, които са го видяли преди да умре, а по-скоро върху него и неговото наследство. Но той беше изключително близък за мен човек, когото уважавах безкрайно. Наистина бяхме приятели и съжалявам за смъртта му. Дори не мога да си представя болката, която изпитва неговото семейство и всичките му близки приятели в момента."

Комик се подигра със смъртта на Матю Пери: "Удавен в гореща вана хахахах"

В допълнение, тя насърчава своите последователи да "разгледат неговата невероятна и вдъхновяваща книга "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо", в която той пише за своя живот, кариера и битка със зависимостта, като същевременно им оставя напомняне.

"И не забравяйте да бъдете мили с всички, независимо с какво се сблъскват", добавя тя. "Всеки просто дава всичко от себе си."

Думите на Кросби за Пери, който почина при очевидно удавяне в дома си в Лос Анджелис на 28 октомври, бяха подобни на тези, споделени от създателката на "Приятели" Марта Кауфман, която се вижда с 54-годишния мъж две седмици преди да умре, пише lifestyle.bg.

"Той беше щастлив и бодър", каза тя в интервю на 1 ноември за Today, като отбеляза, че той бил трезвен. "Той не изглеждаше обременен от нищо. Беше на наистина добро място, поради което това изглежда толкова несправедливо."

Фенове на "Приятели" искат премахването на сцена с Матю Пери ВИДЕО