През последните няколко седмици се говори изключително много за Матю Пери и причината е книгата му Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, в която разкрива какви ли не истории от живота си.

От това, че без малко е щял да умре, заради проблемите си си с алкохола и опиоидите до това как е загубил девствеността си с Триша Фишър. 

Последните разкрития, които се обсъждат, засягат "Приятели". 53-годишният Матю Пери разкрива истинските заплати, които той и колегите му от сериала са получавали през годините.

Актьорът, който играеше Чандлър Бинг в продължение на 10 години в популярния ситком, чиято премиера беше през 1994 г., твърди, че е получил 22 500 долара за пилотния епизод, като приходите му са се увеличили до над 1 милион долара на епизод. И това важи за всеки от актьорския състав до края на сериала, уточняват от Variety.

Според Матю Пери Дейвид Шуимър, е този, който е помогнал за увеличението на хонорарите им, като не е поискал повече пари за себе си.

"Това беше решение, което се оказа изключително доходоносно. Дейвид със сигурност беше в позиция да вземе най-много пари, но не го направи. Бих искал да мисля, че щях да направя същия ход, но като алчен 25-годишен хлапак, не съм сигурен, че бих постъпил като него. Но решението му ни накара да се грижим един за друг, тъй като се оказахме в безброй стресиращи преговори. И ни даде много, ама наистина много власт", пише в книгата си Матю Пери. 

Той обяснява, че до осми сезон той и колегите му вече са печелили по милион долара на епизод, а до 10-ти сезон хонорарите им са били дори още по-високи, пише lifestyle.bg. Според думите му той, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк, Дженифър Анистън, Кортни Кокс и Лиса Кудроу накрая са взимали по 1 100 040 на епизод.

"Трябваше да благодарим на добротата на Дейвид и неговия проницателен бизнес усет за това, което ни беше предложено. Дължа ти около 30 милиона долара, Дейвид", пише шеговито в мемоарите си Матю Пери. 

Във Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing актьорът също говори за парите, които е получил за някои от филмите си. Те включват 1 милион долара за романтичната комедия "Бързата работа" и 2 милиона долара за комедията от 1998 г. "Почти герои".

Матю Пери засяга и някои от офертите, които е получил за други телевизионни предавания. Очевидно първоначално са му предложени 50 хиляди долара на епизод за ролята му в сериала от 2006 г. "Студио 60", но екипът му успява да увеличи цената му до 175 хиляди долара. Пери разкрива също, че колегата му от "Приятели", Мат Лебланк, е печелил по 600 хиляди долара на епизод за сериала "Джоуи".