Мъж съди повече от 50 жени за 2,6 милиона долара, след като го определили като "лоша среща" в група във Facebook, наречена „Излизаме ли с един и същ човек?“.

Стюарт Лукас Мъри бил обект на публикация в групата в социалната мрежа, публикувана от Кели Гибънс, която го срещнала в приложение за запознанства и провела текстови и телефонни разговори с него в продължение на няколко седмици, преди да реши да не се среща лично с него.

Гибънс написа на страницата на групата в Лос Анджелис, че Мъри е бил груб в първата им телефонна връзка през февруари 2022 г. и предупреди 10 000 други жени за него.

„Не бих искал приятелката ми да излиза с такъв човек“, споделя Гибънс пред The ​​Times of London.

Други жени, които очевидно са ходили на срещи с Мъри, след това споделиха за своите преживявания. Съдържанието дори включва екранна снимка. Мъри се превърна в гореща тема за седмици на страницата, която вече има 52 000 членове, пише Metro.

Година след като връзката на Мъри и Гибънс се провали, тя го срещнара лично за първи път – когато той завел своя иска за над два милиона.

„Сърцето ми започна да бие, както си мислех, този човек знае къде живея“, каза Гибънс за получаването на съдебната призовка през декември.

„Беше доста зловещо. Той снимаше с мобилния си телефон, влизайки. Не знам кой не би се изплашил от това.

Мъри лично достави някои призовките в домовете на жените.

Делото за клевета обвинява жените в заговор „да навредят на репутацията на ищеца“ и го дискриминират в групата само за жени, към която той не е успял да се присъедини и да отговори.

Мъри твърди, че заради жените, с които се срещнал, загубил работата си и са разрушили любовния му живот.

В публикация Мъри сподели, че е стартирал страница в GoFundMe за своя случай и е получил подкрепа от други мъже.

Жените също стартираха страница GoFundMe, за да съберат пари, за да се защитят.

Една от подсъдимите, Ванеса Валдес, беше първата, която направи предложение делото да бъде прекратено на основание свобода на словото. Тя победи.

В понеделник съдия в центъра на Лос Анджелис, Калифорния, хвърли делото на Мъри срещу нея. Съдията не откри доказателства за конспирация и уважи предложение, предотвратяващо изкривяване на правната система на хората, за да накарат хората да млъкнат.

„Чувствам се много добре да бъда освободен от всички обвинения, не бяха само двете обвинения за клевета, но всичките 11 обвинения бяха повдигнати срещу мен“, каза Валдес, според FOX 11.

Главният обвиняем, Гибънс, каза, че първоначално не е знаела за какво Мъри може да я съди, тъй като тя „не е казала нищо за този човек освен моя опит“.

„Това е невероятно стресиращо и отнема много време“, каза тя, „Но си струва да се направи, за да се оспори прецедентът.“

Превод: GlasNews.bg