Режисьорът на хитовия филм на Марвел - "Черната пантера", беше сбъркан с банков обирджия, когато се опитал да изтегли пари от собствената си сметка в САЩ.

Райън Куглер е бил арестуван за кратко, след като се опита да изтегли $12,000 от банка в Атланта, предава BBC.

Съобщава се, че касиерката е информирала шефа си, че подозира опит за грабеж, след като е разтълкувала погрешно ситуацията. Куглер заяви пред американското издание TMZ, че "това въобще не е трябвало да се случва". 35-годишният мъж все пак каза, че все пак няма лоши отношения с Bank of America.

Според полицейския доклад Куглер е носил маска против ковид, както още слънчеви очила и шапка. Той е връчил на касиерката фиш за теглене за сумата от $12 000 долараи бележка.

В бележката се искало парите да бъдат преброени някъде другаде, като текстът завършва с: „Искам да бъда дискретен“. Той също е показал документ за самоличност.

"Ню Йорк Таймс" съобщи, че той казал на полицията, че плаща за медицински асистент, който работи за семейството му, и потърсил дискретност относно опасения поради исканата от него голяма сума в брой.

Касиерката е била бременна и се притеснила за безопасността си. Транзакцията задейства автоматично известие, тъй като е над 10 000 долара. В този момент тя уведомява шефа си, че подозира грабеж и е била извикана полиция. 

Режисьорът, който работи по продължението на "Черната пантера" от 2018 г., бил за кратко задържан, преди да докаже самоличността си и да бъде освободен.