В мрежата се появи музикален номер от новия филм на Боливуд "Pataan", в който, както обикновено, има песни и танцови номера. Но един от номерата, в който актрисата и модел Дипика Падуконе танцува в оранжев тоалет, предизвика масови протести в цялата страна, пише Daily Mail.

Оказа се, че режисьорите са облекли Дипика в трико с цвят на шафран, с което обикновено се изобразяват индуистки светци, а в комбинация с "развратния" танц публиката го смята за обида.


Музикалният номер, който възмути борците за морал 

Протестиращите вече изгориха чучела на актьорите и режисьорите на филма, като министърът от управляващата партия Наротама Мишра каза, че боливудският филм е направен с "мръсни намерения".

Parthaan, филм, в който Дипика и нейният партньор Шах Рук Хан танцуват секси, трябва да излезе следващия месец. Обидени зрители подадоха жалба срещу актьорите за обида на религиозни чувства, опитвайки се да накарат Министерството на радиото и телевизията да цензурира филма.

Според тях дрехите от шафран най-често се свързват с аскетизма, начин на живот, следван от светци, които се въздържат от чувствени удоволствия. Това означава, че развратните танци във филма оскърбяват чувствата на вярващите.

Маркерът #BoycottPathaan стана вирусен в социалните медии след реакцията.

Припомняме, че Дипика Падуконе, звездата от филма "Трите X: Световно господство", е една от най-популярните и високоплатени боливудски актриси. А Шах Рук Хан е наричан „Кралят на Боливуд“ и „Кралят на романтиката“ и държи рекорда за най-много спечелени награди Filmfare.

Превод: GlasNews