"Хари и Меган: Бягство от двореца" изненада феновете на кралското семейство във Великобритания и особено първите сцени, в които Меган умира при подобни обстоятелства като принцеса Даяна. Зрителите определиха филма като долнопробен и отвратителен заради сцените, в които Меган губи живота си в автомобилна катастрофа в самото начало, което напомня за трагичната смърт на майката на принц Хари.

Прожекцията на филма все още не е започнала, но вече е ясно, че напускането на Хари и Меган на кралския дворец, след като станаха родители на сина им Арчи, ще бъде в центъра на сюжета.

В началните сцени актрисата, която олицетворява херцогинята на Съсекс, лежи на земята до преобърната кола, заобиколена от фотографи, докато актьорът в ролята на принц Хари си проправя път през тълпата. Меган го моли да й помогне, но в този момент той се събужда от кошмар и камък пада от сърцето му, когато я вижда до себе си, както и малкия Арчи.

Феновете на кралското семейство са зашеметени от тези сцени поради приликата им със същинската смърт на майката на Хари, принцеса Даяна, пише "Труд". Възмутени зрители бързо споделиха впечатленията си в социалните мрежи: "Това е наистина лош вкус. Не вярвам, че някой може да заснеме подобно нещо", "Безвкусно и отвратително", "Достигнаха дъното. Кога ще спрат да тормозят Даяна? Нека да почива в мир", "Това е болно", "Нямаше нужда от нещо такова“, заключиха те.

Ролите на Хари и Меган са изпълнени от британския актьор Джордан Дийн и американската актриса Сидни Мортън, а филмът е заснет във Ванкувър. Вероятно основен акцент в летата ще бъдат страховете на Хари, че историята ще се повтори и той няма да може да защити съпругата и сина си от „същите сили довели до смъртта на майка му“ и станали повод двамата се откажат от кралския живот и да се преместят в Щатите.