Полицията е иззела 72 огнестрелни оръжия от дома на френската екранна легенда Ален Делон, който няма разрешително за нито едно от тях, съобщиха прокурори във вторник.

В дома му в Души-Монкорбон, на 135 км южно от Париж, властите са открили също импровизирано стрелбище и повече от 3 000 патрона. 88-годишният Делон "няма разрешително, което да му позволява притежание на огнестрелно оръжие", заяви местният прокурор Жан-Седрик Го.

След като получи инсулт през 2019 г., актьорът е в тежко здравословно състояние и напоследък е в центъра на ескалираща семейна вражда, пише Нова. Претърсването е било разпоредено, след като съдебен служител, изпратен в дома му, забелязал оръжие и информирал съдията.

Поставиха Ален Делон под съдебна закрила

Ален Делон рядко се появява на екран от 90-те години на миналия век насам. Последната му голяма публична изява беше, за да получи почетната награда "Златна палма" на филмовия фестивал в Кан през 2019 г. През септември 2021 г. той присъства на погребението на своя приятел и колега Жан-Пол Белмондо в Париж.

Миналия месец най-малкият му син подаде жалба в съда срещу сестра си, която обвинява, че се възползва от слабостта на Делон. Враждата стана публично достояние, след като най-големият му син - Антъни Делон, заяви пред списание Paris Match, че баща му не е в добро състояние.

За пръв път се появиха опасения около актьора миналата година, когато трите му деца подадоха жалба срещу бившата му асистентка Хироми Ролин, обвинявайки я в тормоз и заплашително поведение.

Смята се, че финансовото състояние на френската филмова звезда възлиза на милиони. През юни 2023 г. той продаде на търг около 80 произведения на изкуството за повече от 8 млн. евро.