Оливия Нютън-Джон почина на 73 години. 

Актрисата почина мирно в ранчото си в Южна Калифорния тази сутрин, заобиколена от семейството и приятелите си, пише Daily Mail.

Звездата от филма "Брилянтин" издъхна след дълга битка с рака, потвърди семейството й днес.

Оливия Нютън-Джон е родена във Великобритания, но израства и се оформя като творец в Австралия. Сред хитовете, които я изстрелват на върха на славата, са If Not for You и I Honestly Love You. Световна известност обаче ѝ донася незабравимото ѝ участие в знаковия мюзикъл "Брилянтин", където красавицата си партнира с любимеца на поколения актьор Джон Траволта.

През далечната 1978 г. актьорският тандем подлуди публиката с изпълненията си в ролите на Дани Зуко и Санди Олсън. След като излиза по световните екрани, "Брилянтин" донася приходи на стойност от 394 милиона, което го прави най-печелившият музикален филм на всички времена.

Романсът, който Оливия и Траволта пресъздават пред камера, бързо се пренася в живота. Любовта между двамата е бурна, но кратка. Въпреки края на връзката им, те запазват приятелските си отношения през годините, а ние ще ги запомним като една от най-емблематичните и обичани двойки в историята на Холивуд.

Очаквайте подробности!

Превод: GlasNews