Свети Валентин е романтичен празник за всички влюбени. На този ден влюбените двойки отиват на ресторант или отиват на съвместно пътуване.

Въпреки че романтиката може да бъде организирана всеки ден и навсякъде. Например, гушкане под одеялото и гледане на шикозен романтичен филм.

Какви филми си струва да гледате на Свети Валентин заедно или в прекрасна изолация - прочетете в селекцията на RBC .

"Закуска в Тифани"

Романтична комедия от 1961 г. с участието на Одри Хепбърн. Наивно и ексцентрично момиче Холи Голайтли търси богат джентълмен, но се влюбва в най-добрия си приятел.

Красиви костюми, приятна музика, невероятни гледки към Ню Йорк и образът на главния герой, който по-късно вдъхнови повече от едно момиче.

"Любов с препятствия"

Невероятно чувствена и топла комедия от 2012 г. с участието на Софи Марсо. Самотната майка Шарлот, която отдавна е престанала да бъде романтична, изведнъж се влюбва в музиканта Саша, който винаги е заобиколен от красавици и живее лекомислено.

Ако искате да разберете каква е химията между влюбените, този лек френски любовен филм е това, от което се нуждаете.

"Любов със и без правила"

Отлична комедия и мелодрама от 2004 г. с участието на Джак Никълсън и Даяна Кийтън. Главният герой, застаряващ плейбой, отива на уикенд с красивата Марин. И тогава получава сърдечен удар. И трябва да остане дълго в къщата на майката на Марин, писателката Ерика Бари, която е почти на същата възраст като него.

На любовта, както се казва, всички възрасти са покорни. И този филм е в тази категория. Между другото, филмът спечели два Оскара.

"Яж, моли се и обичай"

Американски филм от 2010 г., базиран на едноименната книга на Елизабет Гилбърт. С участието на Джулия Робъртс.

След болезнен развод със съпруга си, Елизабет пътува по света, за да разбере какво наистина иска от живота, от себе си и от мъжете.

Филмът, както и книгата, се превърна в култова класика. Цитатите все още се преразказват. Филмът също така показва невероятно красивата Италия, Индия и Индонезия.

"Един ден"

Романтична мелодрама от 2011 г., която ще разплаче и най-упоритите. С участието на Ан Хатауей.

Ема и Декстър се срещат на бала и решаватда станат приятели. И всяка година се срещат на датата на запознанството им. Как се развива връзката им и до какви невероятни събития довежда - ще видите във филма. И има невероятно красива музика.