Комедията винаги е била субективна форма на изкуство. И след като Уил Смит удари Крис Рок, защото той се пошегува със съпругата му Джада Пинкет Смит, много зрители се замислиха за това кога или дали една шега отива твърде далеч.

Ко-водещата на наградите "Оскар" Ейми Шумър се изказа против постъпкана на Уил Смит, заявявайки, че цялото нещо e било "толкова обезпокоително“ и че „чака това отвратително чувство от това, на което всички бяхме свидетели, да изчезне", съобщава Buzzfeed.

Ейми също се е сблъсквала с остра реакция за шега, която направи за номинираната за Оскар Кирстен Дънст. По време на скеча си Ейми нарече Кирстен „запълваща седалка“. По-късно стана ясно, че шегата е била хореография, в която са участвали както Кирстен, така и съпругът й Джеси Племънс.

Актрисата и стендъп комик разкри за шега, която уж не й е било позволено да казва по телевизията по време на церемонията: „Не гледай нагоре е името на филм? По-скоро не гледайте надолу в цевта на пушката на Алек Болдуин. Не ми беше позволено да кажа нищо от това на Оскарите, но може някой просто да излезе и да удари шамар на другиго."

В шегата си тя се подиграва на актьора Алек Болдуин, който стреля с реквизитно оръжие на снимачната площадка на филма "Rust", което в крайна сметка доведе до трагичната фатална смърт на оператора на Халина Хътчинс.

Инцидентът се случи през октомври 2021 г., като освен починалата операторка беше ранен и мъж. 42-годишната операторка Халина Хътчинс беше транспортирана с хеликоптер в болница в Ню Мексико, но по-късно почина. Осветителят на продукцията "Rust''  и семейството на операторката заведоха дело срещу Алек Болдуин и продуцентите за фаталния изстрел.

Алек Болдуин твърди в съдебни документи, че договорът му за филма "Rust" го предпазва от отговорност за фаталната стрелба. Болдуин казва, че е съкрушен от инцидента, но не мисли, че носи каквато и да е отговорност за него - казали са му, че револверът Colt .45 е безопасен.