Тази година лятното слънцестоене ще настъпи на 20 юни в 23:50 часа българско време. Това е страхотно време за започване на нови проекти, поставяне на цели и реализиране на планове.

Енергията на лятното слънцестоене се смята за много мощна и положителна. Този ден символизира пика на слънчевата енергия и жизненост. По това време природата и хората са изпълнени със специална енергия, която насърчава растежа, просперитета и вътрешната хармония. Това е страхотно време за започване на нови проекти, поставяне на цели и реализиране на планове.
На лятното слънцестоене е най-добре да се занимавате с дейности, които носят радост и вдъхновение. Хубаво е да прекарвате време сред природата, да медитирате, да правите йога или просто да се наслаждавате на слънчевите лъчи. В някои култури е обичайно да се извършват обреди и ритуали, свързани с огъня и водата като символи на пречистване и обновление.

В същото време трябва да избягвате негативните мисли и действия. Не се препоръчва да започвате конфликти, да проявявате агресия или да се занимавате с разрушителни дейности. Също така в този ден е по-добре да се въздържате от прекомерен физически и емоционален стрес. Смята се, че е важно да се фокусирате върху положителните аспекти на живота и да позволите на енергията на слънцето да ви изпълни със светлина и топлина.

Така лятното слънцестоене е време за празнуване на светлината, природата и вътрешната хармония. Важно е да използвате тази мощна енергия за положителни промени и начинания, както и за укрепване на връзката със себе си и света около вас.

Езотериците смятат, че в този ден си струва да изберете ярки топли цветове и нюанси за изображението - жълто, червено, оранжево, златисто. По този начин можете да привлечете енергията на Слънцето.

Нумерологът Валерия Мартиненко направи някои препоръки как да да се държите по време на слънцестоенето. Според нея, първо, се вярва, че този ден е надарен с магическа сила, особено за сбъдване на желания. Ето защо е много важно да контролирате мислите си, да избягвате негативизма, да правите желания и да положите първите усилия, за да реализирате мечтите си. Между другото, това е страхотно време за създаване на карта на желанията.

Нумерологът отбеляза, че в този ден е важно да бъдете активни и да избягвате кавги или силен емоционален стрес. Не вземайте важни решения прибързано, защото може да има силни приливи и отливи, така че трябва да помислите добре.

Както обясни Валерия Мартиненко пред Фокус, числото 20 (денят на слънцестоенето) в нумерологията се счита за енергията на връзката със семейството, така че е много важно да прекарвате време със семейството, ако има недоразумения с някой от членовете на семейството, важно е да стигнете до помирение. Съберете се на една маса, прекарайте време заедно. Обадете се на близките си.

„Освен че днес е лятното слънцестоене, на 22-ри ще има специално пълнолуние, така че хората, които имат силна връзка с циклите на луната, ще почувстват най-силно вибрациите на тези дни. А именно хората, които са родени на 2-ри, 11-ти, 20-ти и 29-ти, а също и тези, които са родени през февруари и ноември. За такива хора е важно да вземат предвид този фактор, когато планират важни събития в тези дни, защото има вероятност от силна промяна в настроението и енергията“, обобщава нумерологът.