Закуската е най-важното хранене за деня и ако редовно я пропускате, правите много голяма грешка. Не е достатъчно просто да ядете нещо сутрин - трябва да ядете правилните храни за закуска, които ще ви дадат енергия и ще ви помогнат да отслабнете.

Започването на всеки ден със здравословна закуска, която съдържа няколко суперхрани, е ключът към успеха, ако искате да отслабнете. Според WebMD една питателна закуска може да ви даде тласък на енергия и да ви предпази от похапване на нездравословна храна. Eat This Not That пише за това.

Диетологът Лиза Р. Йънг разкри какви храни да ядете за закуска, за да изгаряте ефективно мазнините в цялото тяло и да отслабвате.

Горски плодове

Ако вашите любими горски плодове са боровинки, ягоди, къпини, малини или червени боровинки, можете да сте сигурни, че няма да изпитате никакъв хранителен дефицит. Например, според WebMD, боровинките се наричат ​​суперхрана, защото са с високо съдържание на антиоксиданти, както и на антоцианини, които имат противовъзпалителни свойства.

Добавянето на пресни плодове към вашето смути или овесена каша е умен избор, ако искате да отслабнете. Целият смисъл е не само в хранителния профил на плодовете, но и в ниското съдържание на калории. Само една чаша боровинки ще ви осигури четири грама диетични фибри и 25% от препоръчителната дневна стойност на витамин С. По-специално, една цяла чаша плодове съдържа само 80 калории.

Снимка: Freepik

Семена от чиа

„Семената от чиа са изключително богати на хранителни вещества, съдържат омега-3 мастни киселини, калций, магнезий, манган и разтворими фибри. Проучванията показват, че включването на разтворими фибри във вашата диета е свързано със загуба на тегло. По-специално, семената от чиа също съдържат големи количества протеини, които могат да намалят глада“, обяснява Йънг.

Така че следващия път, когато се наслаждавате на домашно смути или парфе с кисело мляко за закуска, не забравяйте да поръсите малко семена от чиа.

Снимка: Getty Images

Яйца

Яйцата са друга звездна суперхрана за закуска, защото са пълни с хранителни вещества. Освен това яйцата са лесни за приготвяне.

„Яйцата могат да бъдат приготвени по различни начини, така че никога няма да ви омръзнат. По-специално, яйцата съдържат толкова много чудесни витамини и минерали, които са изключително полезни за нашето здраве. Яйцата също са с високо съдържание на протеини, което може да ви помогне да се чувствате удовлетворени и пълноценни" обяснява Янг.

Снимка: Pexels

Авокадо

И не на последно място, не забравяйте авокадото. „Авокадото се счита за висококалорична храна с високо съдържание на калий, фолиева киселина и витамини С и К. Авокадото е богато на фибри и полезни за сърцето ненаситени мазнини, които ви помагат да се чувствате сити между храненията и закуските“, казва Йънг.

Снимка: Pixabay

Превод: GlasNews.bg