Не е нужно да ходите на фитнес, за да горите калории. Имайте предвид, че всяка ежедневна дейност може да изгори не по-малко калории от едночасова тренировка във фитнеса.

Например, знаете ли, че изгаряте калории дори докато спите? До около 400 калории, в зависимост от това колко често се въртите в леглото. Ето селекция от най-неочакваните ежедневни дейности, които изгарят калории, но имайте предвид, че точният брой калории, които изгаряте с тези дейности, ще зависи от вашия ръст, тегло и ентусиазъм. Realbuzz пише за това.

Градинарство

Ще се изненадате, но три часа работа в градината се равняват на час луда тренировка във фитнеса. Според изследователите градинари, които отделят 5 часа седмично за работа в градината - косене на трева, плевене, подрязване на жив плет и засаждане на петунии - могат да изгорят до 19 000 калории за една година. Това се равнява на около 150 до 400 калории на час плюс много чист въздух. Така че, побързайте, сложете си градинските ръкавици и тръгвайте!

Снимка: Freepik

Разхождане на кучето

Редовната разходка с по-малките ни приятели е сигурен начин за изгаряне на калории. Разбира се, всичко зависи от това колко далеч и колко бързо ходите, но ако имате намерение да се отправите към провинцията за час или повече, ще получите страхотна кардио тренировка и ще изгорите около 200 калории. И отново, целият този чист въздух и комуникация е просто полезен за душата и настроението.

Снимка: Pexels

Домашна работа

Почистването на къщата е друг чудесен начин да останете гъвкави и във форма. Помислете за всичките огъвания и разтягания, които трябва да направите, за да избършете пода, да пуснете прахосмукачка, да полирате мебели и да избършете праха от рамките на картини. Ако добавите пране и гладене, това е страхотна тренировка за горната и долната част на тялото. И колкото повече усилия влагате в тази рутина, толкова повече калории изгаряте.

Снимка: Getty Images

Измиване на колата

Можете сериозно да намалите калориите, като измиете колата си. Ако се уверите, че вършите работата си правилно, почиствайки както отвътре, така и отвън, вероятно ще ви отнеме поне два часа и това ще изгори около 500 калории, в зависимост от това колко енергично го правите. По-специално, можете да предизвикате себе си и да удължите времето, прекарано на автомивката, като нанесете восък върху любимата си кола.

Снимка: Freepik

Шопинг

Всеки, който е пазарувал по Коледа или по време на разпродажби, се е оплаквал много от болки в краката и краката след ден на пазаруване и има защо. Когато пазарувате, можете да направите повече от десет хиляди стъпки на ден. Следващият път, когато отидете да пазарувате, включете крачкомера си и вижте колко крачки правите. И не забравяйте, че дългото ходене с все по-голям брой чанти ще увеличи броя на калориите, които можете да изгорите.

Снимка: Getty Images

Гледане на телевизия

Може да е странно, но дори когато релаксирате и почивате, вие изгаряте калории. Един час, прекаран пред телевизора в гледане на любимото ви телевизионно шоу, може да изгорите около 60-70 калории. Разбира се, ако гледате спорт и това е особено интензивен мач, емоционалните скокове нагоре и надолу ще бъдат от голяма полза, не толкова за нервите, разбира се, но за трениране на сърдечно-съдовата система със сигурност.

Снимка: Pixabay

Превод: GlasNews.bg