Неделя вечер е, а така ви се иска да си пийнете няколко питиета с приятели. Има само един проблем: утре сте на работа, трябва да сте концентрирани и ви очаква тежък ден. Добри новини! Имаме няколко съвета за вас, с чиято помощ ще се сбогувате с махмурлука.

1. Никакво кафе.

Кафето е мощен стомашен стимулант, а в този момент стомахът ви няма нужда от това. Той иска почивка, а дозата кофеин би го затормозила допълнително. Избягвайте кафето, когато имате махмурлук, защото дискомфортът ще бъде още по-голям.

2. Никакъв парацетамол или пък ибупрофен

Ибупрофенът ще облекчи главоболието ви, но ще предизвика дискомфорт в стомаха. Парацетамолът трудно може да бъде приет от черния ви дроб, особено когато предишната вечер сте го натоварили с голямо количество алкохол, споделя cosmopolitan.

3. Никаква вредна храна

Бързата храна съдържа голямо количество мазнини и захари, които са трудни за възприемане от организма, особено когато имате махмурлук. С консумацията на тази храна, затормозявате храносмилателната система.

4. Никакви горещи душове

Горещата вода ще ви дехидратира още повече.

5. Пийте повече вода

Хидратацията е съществена в такива моменти.

6. Хапвайте леки храни

Зеленините са богати на витамини и минерали, а рибата тон, скумрията и сардините възстановяват нивото на витамин Б12, който е пръв противник на махмурлука.