10-годишно момче се оплака на полицията осем пъти в рамките на една година. Причината? Малчуганът смята, че баща му облагодетелства по-голямата му сестра, а историята предизвика фурор в социалните мрежи на Китай.

Всеки път, когато решавало, че го пренебрегват, детето от провинция Хунан в южната част на страната изминавало 1 км от дома си до най-близкото полицейско управление, за да съобщи за своите проблеми.

Последният случай е от на 28 януари около 15 часа, когато детето се разстроило и помоли служителите да му помогнат, съобщава "Саут Чайна морнинг пост".

Във видео клип се вижда как момчето седи до униформен полицай, плаче, ядосано и излива оплакванията си, че баща му предпочита по-голямата му сестра. „Кой те ядосва толкова?“ – пита го полицаят във видеото. „Баща ми“, отговаря момчето.

Полицаят забелязва, че момчето  не носи палто, а само тънък суичър и го пита защо. Вместо отговор малчуганът ридае силно.

В този момент бащата на момчето идва в гарата с палтото си и се опитва да го облече.

Жълтото ферари от Варна пак го загази, закопчаха го СНИМКА

"Ще облечеш се облечеш ли?" пита баща му. "Не" - вика  момчето.

След като се успокоява, младежът разкрива на офицера защо е толкова ядосан на баща си.

„Когато търси палто за мен, му отнема много време, за да намери подходящо“, казва той.

Момчето казва, че го разочарова, защото чувства, че баща му не го е грижа. За сравнение, той смята, че по-голямата му сестра получава много любов и внимание от бащата.

Във видеото не се споделят подробности за предишните посещения на момчето в полицейския участък, но майка му потвърди, че той е подавал същото оплакване в полицията осем пъти. Родителите му признаха, че са заети с работа и може би не са проявили достатъчно внимание към чувствата на момчето си. След посредничеството на полицията обаче семейството се помирило.

Историята предизвика разгорещена дискусия в социалните мрежи на континента.

Златен пасажер изненада столичани, харесаха го всички СНИМКИ

„Момчето вероятно намира любовта и грижите, от които се нуждае от полицията“, каза един човек. „Какво умно и очарователно момче. Той знае, че трябва да намери начин да реши проблема си“, каза друг.

Историите на малки деца, които съобщават на властите за своите притеснения, често стават вирусни в Китай.

През октомври 2023 г. ученик в северозападен Китай се обади на местния отдел по образование повече от 10 пъти за един час, за да съобщи, че училището му провежда извънкласни часове по време на едноседмичната ваканция на Националния празник.

Превод: GlasNews.bg