В САЩ 57-годишният капитан на рибарска лодка Джон Бросард и екипажът му се опитаха да примамят малка акула край бреговете на Гудланд във Флорида, но уловът им моментално беше погълнат целия от огромно морско създание.  

Рибарите забелязали три зловещи тъмни сенки, дебнещи под лодката им, но не могли да разберат какъв вид риба е. Едно от съществата изскочило от водата и погълнало акулата на един дъх, пише Daily Express. Капитанът на кораба гледал с недоумение как рибата отплува с плячката си и къса въдицата. По-късно мъжът идентифицира тези същества като атлантски голиати.

„Ние хващахме акули, когато изведнъж два или три голиата се мотаеха под лодката и чакаха нашия улов. Просто си помислихме, уау, това е невероятно, нещо ще изяде акулата и е по-голяма от нея. Бяхме наистина изненадани. И така, то погълна акулата, свърши с нея и прекъсна въдицата", каза мъжът.


Рибарят и неговият екип смятат, че гигантският групер тежи най-малко 500 паунда (малко над 226 кг), а черноносата акула е дълга около три фута (почти 1 метър). Бросард каза, че са ловили риба на място, което може да бъде опасно дори за най-страховитите хищници, известно като Флорида Евърглейдс.

Смята се, че районът е дом на акули, алигатори, крокодили, питони, делфини и морски крави. Капитанът на рибарската лодка каза, че това е място, където „всичко се опитва да изяде всичко останало“.

Изданието отбелязва, че голиатските групери са едни от най-големите риби в морето. Те също така играят важна роля в здравата екосистема на кораловия риф, тъй като помагат за поддържане на баланса като топ хищници.

Превод: GlasNews