Разярен носорог подгони хора в сафари парк в Южна Африка, а уплашените мъже се спасиха като се качиха на дървета.

Инцидентът последвал, след като 26-годишният природозащитник Том Фрю от Кейптаун заедно с колеги се отправил на сафари, в търсене на бели носорози. В един момент обаче към тях се приближил черен носорог, който подгонил групата.

За щастие мъжете се спасили като се покатерили на тънки дръвчета, които растели в района. Опасната ситуация е заснета на видео.

Акула захапа нищо неподозиращ алигатор ВИДЕО

На кадрите се вижда как животното бяга към дървото и се опитва да го събори, опитвайки се да достигне до Том.

После носорогът се мести към друго растение, където в клоните се е приютил друг природолюбител. След като не успял да свлече нито един от тях, ядосаният обитател на саваната се оттеглил.

Том Фрю коментира, че носорогът бил агресивен защото преди това се е събудил от упойка. Огромното животно притърпяло операция – неговият рог бил отрязан, за да бъде защитен от бракониерите, които убиват представители на вида заради ценната кост.

Според данни на BBC в традиционната китайска медицина рогът от носорог се явява афродизиак. Това създава търсене на контрабандния пазар, а това заплашва популацията на вида. Желаещите да си купят от този лек, не се плашат от китайските разпоредби, които целят да ограничат нелегалната търговия.

Това средство се явява популярно и сред жителите на Виеатнам, които с негова помощ лекуват разрлични заболявания, сред които – махмурлук, инфекции и дори рак.

Тигър нападна и разкъса овчар. Смъртта му бе оценена на 340 долара

Превод: GlasNews.bg