Туристи, наслаждаващи се на времето в Южна Каролина, заснеха рядко видео. На него виждаме как акула захапва нищо неподозиращ алигатор, който спокойно се носи по водата.

Кадрите на Кори Колонъм показват как рептилът плава по повърхността, когато до него се приближила голяма акула. Студенокръвното по никакъв начин не реагира, а морският хищник го захапва.

Ветеран залови крокодил с помощта на контейнер за боклук ВИДЕО

След бурната реакция на алигатора обаче, бягство не последвало. Той продължил да се носи по водата, а акулата продължила да обикаля около него. По всяка вероятност нападнатият рептил е останал невредим.

Представители на вида често влизат в новинарските емисии в Щатите, а и по света. Наскоро популярност придоби видеоклип, в който американски ветеран залови крокодил с помощта на контейнер за боклук, а после го пусна в езеро до дома си.

При друг случай рептил бе заснет да улавя във въздуха дрон, прелитащ над езеро.

Крокодил нападна и погълна летящ дрон ВИДЕО

За съжаление, не всички случаи, в които са замесени хищниците, минават без ранени. 71-годишен американец бе завлечен от крокодил по време на наводнения в щата Луизиана и бе издирван близо месец. Останките му бяха открити в туловищего на хищника.

Превод: GlasNews.bg